Thursday, April 2, 2015

Felix Felicis





Pimik. Suhteline vaikus punases valguses. Igaüks teeb omi asju. Ainult minul pea tühi. Mõte käib mööda surnud ringi - pole pilte, pole paberit, pole ideid. Vastupidi öelduna - oleks pilte teha küll, aga pole sobivat paberit, kuhu neid pilte teha. Ja ideid midagi muud teha ... pole. 


Ja siis tuleb Kristian oma vedela emulsiooniga. Mina ütlen talle Liquid Luck (viide Harry Potterile). Tegelikult on selle nimi Liquid Light.

Kristian pintseldab hoolega. Enne pintseldamist muidugi toimub eelhäälestus  - st paberid tuleb ette valmistada ja emulsioon vedeldada soojas vees. 


Äkki ilmuvad minu suurendi kõrvale kaks puulauajuppi, kus on ka see emulsioon peal. Kristiani mäletamist mööda on need kaks juppi umbes aasta juba sahtlis vedelenud.

Need olid niisiis üle. Olin parajasti pärast pooletunnist negatiivide sirvimist ühe eelmise aasta kaadri suurendisse pistnud, et midagi sealt välja võluda valele paberile, kui ilmusid need kaks puujuppi ja paber muutus puuks. 


Säritasin tublisti ja hakkasin pintsliga ilmutit peale kandma. Esimene katse tuli ilmselgelt ülesäri, kuigi kaader ise oli ka kontravalguses pildistatud ja emulsioonile oli samuti kerge looristus peale tekkinud. Aga pilt tuli sinna sellegipoolest ja ma tundsin end nagu laps uue liivakoogivormiga. Sellisega, mis pealtnäha paistab tavaline seest tühi plastikust kujund, aga kui koogi ära teed, on seitsmekihiline. Samasugune vaimustus valdas mind kui nägin, kuidas iga pintslitõmbega hakkab kujutis tulema. 


Teist kaadrit valisin juba hoolega. Lõpuks jäin pidama ühe puu juurde. Puu puidul. Aga kohuke, nagu vahel olen, sättisin "paberit" suurendi alla ilma punase filtrita, mis teisisõnu tähendab, et ma valgustasin oma "paberi" ära. Siiski - pärast hetkelist juhtme kokku jooksmist säritasin pildi sinna ikkagi ja ka see tuli välja. Nii et - great success!  
Teise pildi puhul leotasin liiga palju kinnistis ja emulsioon hakkas servadest lahti tulema. Veel õigel hetkel tabasin ära ja nii jäi emulsioon ikka puidule, mitte ei heljunud minema. 


Elevust kui palju.


Järgmiste põnevate seiklusteni jäädes -

Reet



Kaks pilti kah. 




No comments:

Post a Comment