Thursday, November 7, 2013

Agfa Billy-Record 4,5





Valmistatud aastatel 1936–1939. Objektiiviks on Apotar 105mm f/4.5 Prontor II katikuga. On olemas bulb-režiim ja distantspäästiku võimalus. 


Kui esimest korda Agfat käes keerutasin, tundus, et kõik on justkui korras, üsna ilus nägi välja ka, ainult pisut kopitanud. Väike päästiku viga oli ka, kuid selle sain kähku korda. Film sisse ja marss pildistama! Põnevus oli suur, kui esimene film ilmutusest tuli. Aga oh häda!, mitte ühtegi teravat kaadrit. 

Hmm.. mõtlesin, et proovin õige veel, äkki on tal ka mõni trikk varrukas, nagu oli Moskva-5 lõõtsa vahel. Aga ikka ei midagi. Kahe rulli filmi peale tuli vist üks enam-vähem terav kaader, mida ma julgen siin postituses jagada. 


Oli aeg minna fotomeister Tiidu juurde. Ravi kestis kaks päeva, mille jooksul selgus, et teravustamise rõngas oli kinni kiilunud endast järgmise rõnga külge ja see määre, mis seal kunagi oli olnud, ei olnud enam määre, vaid mingi muu tihke kraam. St, et ma ei saanudki üldse teravustada. Ma imestan, et selle ühe teravagi pildi sain.


Kolmanda katse ajaks oli vaim juba lahtunud ja objekte polnud ka enam võtta. Kandsin aparaati endaga kaasas, otsides sobivaid motiive. Aga jäin klassika juurde – Sääre tuletorn, Kiipsaare tuletorn ... niipidi ja naapidi.

Ja ma sain lõpuks pildi, mille objekt oli äratuntav. 
Tegelikult tuleb ikka kõik uued vanurid pärast esimese rulli ebaõnnetumist viia fotomeistri juurde :) 

Fotod on negatiiviskännid, pildistatud 2013. 


 Kiipsaare majakas
fomapan200
f4;  1/50

Kiipsaare majakas
fomapan200
f5,6;  1/50 sek


uduga Säärel
fomapan200
f5,6;  1/50


säärel
fomapan200
f5,6;  1/50


üks ainumas peaaegu terav kaader enne remontimist
Pöide kirik
Rollei IR400 
f5,6;  1/10


ja Agfa Billy-Record ise



   

No comments:

Post a Comment